Založ si blog

Kto zastaví toho šialenca?

Už som sa nechcel vyjadrovať k tomu šialencovi, čo je predseda vlády SR. Po jeho aktuálnych výčinoch mi to ale nedá.

Premiér je (okrem iných nespočetných zlých vlastností a diagnóz) obyčajný vydierač. A minister zdravotníctva je slaboch. Začnem ministrom zdravotníctva:

  • Drvivá väčšina lekárov a odborníkov neodporúča očkovanie akoukoľvek vakcínou, ktorá nebola schválená Európskou liekovou agentúrou (EMA), alebo minimálne Štátnym úradom na kontrolu liečiv (ŠÚKL). Minister zdravotníctva je lekár, a ako taký by toto mal vedieť. Som presvedčený, že by takouto vakcínou nedal zaočkovať nikoho zo svojej rodiny. Riaditeľka ŠÚKL jasne vysvetlila, prečo očkovanie vakcínou Sputnik V. neodporúča. Jej vysvetlenie bolo jasné, objektívne, nezaujaté a odborne veľmi dobre a zrozumiteľne vyargumentované. Napriek tomu som presvedčený, že minister Krajči sa podvolí nátlaku predsedu vlády Matoviča a podpíše pre Sputnik V. výnimku. Zaujímalo by ma, či si je vedomý toho, že za prípadné následky, t.z. vedľajšie účinky a prípadné poškodenia zdravia občanov bude priamo zodpovedný on osobne? Neviem pochopiť, ako sa takéto nezodpovedné rozhodnutie zhoduje s Hippokratovou prísahou, s jeho silnou kresťanskou vierou, ako aj so zodpovednosťou politika. Ale čo iné sa dá očakávať od človeka, ktorý je presvedčený o svojej dokonalosti a jeho najväčšími autoritami sú Predseda vlády a Pán Boh (žiaľ, v uvedenom poradí). Keby to totiž bolo v opačnom poradí, nikdy by výnimku na Sputnik V. nemohol podpísať. A na to, aby sa vzopäl Igorovi Matovičovi, nemá odvahu.
  • Predseda vlády je vydierač, lebo bezprecedentne šialeným nákupom 2 mil. ks vakcín Sputnik V. prinúti ministra Krajčiho podpísať výnimku na použitie vakcíny. „Veď predsa to nevyhodíme, keď som to už zohnal.“ Zdôvodnenie tohto kroku bude jednoduché – jej nákup odporučila „Pandemická komisia“. Takže pre istotu uvediem, akí „odborníci“ tvoria Pandemickú komisiu (zdroj: nrsr.sk):

Zloženie Pandemickej komisie vlády Slovenskej republiky je nasledovné:

(1) Predsedom komisie je minister zdravotníctva Slovenskej republiky.

(2) Členmi komisie sú:

a) minister pôdohospodárstva

b) minister vnútra

c) minister obrany

d) minister dopravy, pôšt a telekomunikácií

e) minister financií

f) minister školstva

g) predseda Správy štátnych hmotných rezerv Slovenskej republiky

h) predseda Bratislavského samosprávneho kraja

i) predseda Banskobystrického samosprávneho kraja

j) predseda Trnavského samosprávneho kraja

k) predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja

l) predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja

m) predseda Košického samosprávneho kraja

n) predseda Prešovského samosprávneho kraja

o) predseda Žilinského samosprávneho kraja

p) generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s.

q) generálny riaditeľ Spoločnej zdravotnej poisťovne, a.s.

r) hlavný odborník pre epidemiológiu Slovenskej republiky

s) riaditeľ Úradu civilnej ochrany Ministerstva vnútra Slovenskej republiky

t) ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR

u) prednosta Kliniky pre infekčné choroby

v) primár Kliniky infektológie a geografickej medicíny

23 členov. Schválne, koľko ste napočítali farmaceutov? Ja žiadneho. Koľko lekárov? Ja štyroch vrátane ministra zdravotníctva. Štyria lekári a žiaden farmaceut v 23-člennej komisii. Teda 4 odborníci (ak vôbec, netuším, nakoľko sa títo lekári cítia byť odborníci v oblasti bezpečnosti neschválených liekov a vakcín), 14 politikov a 5 manažérov (politicky dosadených). A takáto komisia odporučila ministrovi zdravotníctva nákup vakcíny, ktorej výrobca ani nemal odvahu požiadať o jej certifikáciu v EÚ. Prečo asi? Môj názor je, že sa obával fiaska, lebo tušil, že asi neprejde. Nehovoriac o tom, že ani samotný Vladimír Putin sa ňou nenechal zaočkovať. Nechápem, kde vôbec títo ľudia zobrali tú bezočivosť, sa k tejto téme vyjadrovať. To najbližšie zveríme riadenie štiepneho procesu v jadrovej elektrárni „elektrárenskej komisii“, ktorej členmi budú politici a napríklad poľnohospodári?

Takže, všetci, ktorí rozmýšľate nad zaočkovaním Sputnikom, položte si otázku: dali by ste si urobiť transplantáciu srdca v autoservise? Lebo podľa mňa to môže byť to isté.

Neupieram ale právo ľuďom, aby sa sami rozhodli. Neverím však, že sa na Slovensku nájde 1 milión hazardérov so svojim zdravím. Čo sa potom urobí s nevyužitými Sputnikmi? Kto ich zaplatí? Čo ak sa prejavia u ľudí vedľajšie účinky? Kto za to prevezme zodpovednosť? Matovič a Krajči určite nie. Matovič to asi zas hodí na Sulíka.

Porozmýšľajme nad tým, prečo Matovič skočil po tejto možnosti (žiaden strach, nebudem tu rozvádzať témy ako mocenské boje Ruska a podobne). Matovič to nakúpil, aby mohol opäť skúsiť oblbnúť ľudí, aký skvelý ťah sa mu podaril, aký je on úžasný. A hneď musel letieť do Košíc, aby urobil tlačovú besedu pri prílete lietadla. Nepripomína Vám to náhodou toho s jamkami, keď osobne vítal lietadlo s predraženými respirátormi z Číny, keď boli prázdne sklady Štátnych hmotných rezerv, ešte bol on pri moci a niesol plnú zodpovednosť?

Igor Matovič v minulosti s obľubou bezočivo požadoval od ľudí účasť na detektore lží. Dokonca aj v prípadoch, keď ho do toho nič nebolo. Vyžadoval to dokonca niekedy aj od morálnych kapacít, ktorým on nesiaha ani po členky. Ja by som mal teraz podobný návrh inšpirovaný samotným Igorom Matovičom:

Pán premiér, podvoľte sa psychiatrickému vyšetreniu, či ste vôbec ešte svojprávny. A ak by som mohol podotknúť, nie pred „Posudkovou komisiou“, ktorá bude odborne spôsobilá tak, ako je Pandemická komisia spôsobilá odporúčať nákup neschválených liekov a vakcín. Prosím o naozajstných odborníkov – psychiatrov a psychológov. Predpokladám, že ak by ste sa takémuto vyšetreniu podvolili, asi by sme mali veľmi rýchlo nového premiéra. A už by nemusela byť posilnená ochrana Vášho rodinného domu, lebo by Vás chránili páni v bielych plášťoch v ústave so zamrežovanými oknami. A nemám na mysli ubytovanie patriace do pôsobnosti ministerstva vnútra a ministerstva spravodlivosti.

Kde je logika Igora Matoviča?

24.03.2021

Strácam sa v logike myslenia Igora Matoviča (a asi nebudem jediný). Vyberiem len zopár jeho vyjadrení, kde mi chýba aspoň maličký kúsok elementárnej logiky. Začnem starými známymi vecami, na konci spomeniem tie novšie: Sulík povalil vládu Ivety Radičovej, on je zodpovedný za jej pád. A čo Igor Matovič, ktorý hlasoval rovnako ako Richard Sulík? On samozrejme [...]

Ako vzniklo Pellegrino? (Pardon, Hlas SD)

16.03.2021

Dnes som v rádiu počul pesničku od Roba Grigorova, v ktorej spieva „… Madona chlapcov, dve nežné jamky v lícach… keď špúli ústa je strašne fajn…“. Tak som si spomenul na Petra Pellegriniho. A zamyslel som sa nad tým, ako vlastne Pellegrini vznikol. Najprv krátke zhrnutie faktov: Peter [...]

Kto je vlastne konkrétne zodpovedný za situáciu s COVID-om?

17.02.2021

To, že situácia s COVID-om je na Slovensku viac ako dramatická, je dnes už asi (konečne) jasné každému. Napriek tomu, že v takýchto situáciách je vo všeobecnosti dôležitejšie hasiť požiar, ako hľadať vinníkov, je nutné sa venovať aj tomu. Dôvod je, že sa nedá vylúčiť, že požiar niekto významne prikrmuje benzínom. Takže poďme od začiatku. Keď prepukla [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 60492x
Priemerná čítanosť článkov: 5041x

Autor blogu

Kategórie