Založ si blog

Pán premiér a jeho diagnóza

Tento blog je veľmi krátky a venuje sa pánovi premiérovi.

Náš premiér, aj keď sa to vôbec nehodí, rád používa na svojich koaličných partnerov a opozičných politikov titulovanie, ktorému možno nie úplne presne rozumie. Tak si dovolím mu ho vysvetliť a zároveň ho tiež diagnostikovať a niekam zaradiť:

Slová „debil“, „imbecil“ (toto som ho zatiaľ nepočul použiť) a „idiot“ sa v minulosti používali ako označenia stupňa mentálnej retardácie. Dnes sa už nepoužívajú, lebo zovšedneli do hanlivých výrazov. Napriek tomu nie je na zahodenie, keď človek používajúci tieto nadávky aspoň vie, čo konkrétne tieto termíny znamenajú. Zastaralé výrazy označujúce stupeň retardácie boli nahradené novšou klasifikáciou.

Veľkosť IQ      Staré označenie      Veľkosť IQ          Aktuálne stupne

——————————————————————————————————————

—                          —                        < 20                     hlboká mentálna retardácia

< 35                       Idiot                  20 až 34               ťažká mentálna retardácia

35 až 49               Imbecil              35 až 49              stredná mentálna retardácia

50 až 69               Debil                  50 až 69               ľahká mentálna retardácia

Mám len 2 otázky:

  1. Pán premiér, aký človek v pozícii predsedu vlády, ktorý vidí, ako denne stúpajú počty ľudí v nemocniciach chorých na COVID-19, ako každý deň stúpajú počty obetí tohto ochorenia, keď pozitivita PCR testov dosiahla 28,73%, keď už v niektorých mestách nemajú na cintorínoch dosť chladiacich boxov a nemajú kam ukladať zosnulých na COVID-19, nechá otvorené lyžiarske strediská, hotely, kostoly a nesprísni „lockdown“, ktorý je deravý ako ementál? A popri tom stále opakuje svoju starú pesničku o celoplošnom testovaní antigénovými testami?
  • Aký človek v pozícii predsedu vlády si do vlastnej vlády posadí ako prvého podpredsedu človeka, ktorý má podľa neho IQ medzi 20-34?

Mne sa natíska na obidve otázky jediná odpoveď:

Človek, ktorý v horeuvedenej tabuľke podľa starého označenia nemá vlastnú kategóriu, a podľa novej klasifikácie sa jeho diagnóza označuje ako „hlboká mentálne retardácia“ s IQ menej ako 20. 

Váš dnešný výrok „Ak by sme poctivo dodržiavali len súčasné opatrenia, do dvoch týždňov by sme Covid na Slovensku nemali“ nie je potrebné komentovať, úplne potvrdzuje, že ste absolútne stratili akýkoľvek kontakt s realitou. Nerád volím takéto slová, ale asi je najvyšší čas sa zamyslieť na tým, či nie je na mieste Vás zbaviť svojprávnosti.

Kde je logika Igora Matoviča?

24.03.2021

Strácam sa v logike myslenia Igora Matoviča (a asi nebudem jediný). Vyberiem len zopár jeho vyjadrení, kde mi chýba aspoň maličký kúsok elementárnej logiky. Začnem starými známymi vecami, na konci spomeniem tie novšie: Sulík povalil vládu Ivety Radičovej, on je zodpovedný za jej pád. A čo Igor Matovič, ktorý hlasoval rovnako ako Richard Sulík? On samozrejme [...]

Ako vzniklo Pellegrino? (Pardon, Hlas SD)

16.03.2021

Dnes som v rádiu počul pesničku od Roba Grigorova, v ktorej spieva „… Madona chlapcov, dve nežné jamky v lícach… keď špúli ústa je strašne fajn…“. Tak som si spomenul na Petra Pellegriniho. A zamyslel som sa nad tým, ako vlastne Pellegrini vznikol. Najprv krátke zhrnutie faktov: Peter [...]

Kto zastaví toho šialenca?

01.03.2021

Už som sa nechcel vyjadrovať k tomu šialencovi, čo je predseda vlády SR. Po jeho aktuálnych výčinoch mi to ale nedá. Premiér je (okrem iných nespočetných zlých vlastností a diagnóz) obyčajný vydierač. A minister zdravotníctva je slaboch. Začnem ministrom zdravotníctva: Drvivá väčšina lekárov a odborníkov neodporúča očkovanie akoukoľvek [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 60540x
Priemerná čítanosť článkov: 5045x

Autor blogu

Kategórie