Založ si blog

Veď „Sme rodina…“

Je normálne, že si členovia rodiny navzájom pomáhajú. Nie som si ale istý, či to môžeme považovať za normálne aj v „rodine“ politickej, ktorú založil najznámejší slovenský multiotecko „kým som v politike tak nie magister“ Boris.

Áno, budem ho v tomto blogu volať Boris, veď sám o sebe verejne vyhlásil, že je pre každého stále ten istý Boris, či už má pred menom titul Mgr. právom, alebo nie. Takže Boris, nie pán predseda parlamentu, pán predseda strany, pán poslanec, alebo pán magister. Proste Boris.

Vždy som sa pozastavoval nad tým, že voliči strany Sme rodina nechápu, že si z nich Boris robí srandu. Veď ako inak sa dá chápať to, že „konzervatívnu katolícku stranu“ s posledným krížiakom vo vedení založil a predsedá jej človek, ktorý o „tradičnej rodine“, o ktorej tak rád rozpráva, asi ani nečítal, a ešte ju aj nazve „Sme rodina“. 11 detí s 10 ženami… (aspoň zatiaľ verejne známe). Sexuálne SMS so 14-ročnými dievčatami. Sexuálne SMS s transvestitom. Atď.

Poďme ale k tomu pomáhaniu si v rámci rodiny. Pokiaľ si Boris užíval „smotánkovské“ maniere za vlastné pred svojim vstupom do politiky, bola to jeho vec. Mohli sme si o tom myslieť čo sme chceli, ale nemali sme právo to komentovať – každý má právo žiť spôsobom, akým chce, teda pokiaľ dodržiava zákony. Dokonca aj dnes, keď sa z Borisa stal neprozreteľnosťou osudu predseda parlamentu, je to síce trápne, ale ak si bude užívať svoje (aj keď možno prapodivne zarobené) peniaze okázalo, je to jeho vec.

Vecou verejnou sa to stáva, keď sa zo „smotánkovského“ spôsobu života stane „papalášizmus“. Vtedy už totiž ide o využívanie neoprávnených výhod.

Je zaujímavé, ako rýchlo sa z Borisa stal ukážkový papaláš. Oblbnutím 8,24% voličov bezbrehým populizmom, ktorým ničím nezaostal ani za Ficom sľubujúcim ľuďom istoty, či Mečiarom sľubujúcim ľuďom Švajčiarsko, dostal do parlamentu nielen seba, ale dosadením svojho brata, ako aj jednej zo svojich …… (a teraz neviem nájsť vhodné slovo – partneriek, družiek, ním oplodnených žien) na vysoké miesto na kandidátke „rodiny“ zabezpečil aj nim slušné živobytie. A už tu máme „rodinu v rodine“.

Pred voľbami Boris o svojej strane povedal, že to bude „drahá nevesta“. Nuž áno, veď o tom vie svoje. Pri toľkých svojich drahých „nevestách“ má s tou vysokou cenou svoje skúsenosti.

Aký bol ďalší vývoj od volieb? Aké sľuby zatiaľ Boris splnil? Aký je výpočet jeho pracovných úspechov vo funkcii predsedu parlamentu? Čo všetko stihol za rok 2020? A čo ostatní poprední predstavitelia „rodiny“? Tu je krátky výpočet (určite nie je kompletný):

  • Škandalózne dosadenie jednej z jeho mamičiek (tej v parlamente) do funkcie, na ktorú nemala žiadne predpoklady – po nátlaku verejnosti sa jej radšej sama vzdala
  • Ukázalo sa, že Boris, aj jeho poslanecká družka, získali vysokoškolské tituly veľmi pofidérnym spôsobom na ešte pofidérnejšej škole
  • Prevalila sa Borisova korešpondencia s transvestitom – úplne bežné u predsedu parlamentu (a to som si myslel, že už nič horšie ako Dankove „budem Vás bozkávať úplne všade“ nás nemôže postretnúť. Na druhej strane sa Boris zúčastnil na dúhovom antipochode – žeby mierna schizofrénia?
  • Boris zvysoka kašle na dodržiavanie protipandemických opatrení a v čase lockdownu sa veselo súkromne premáva medzi okresmi na služobnej limuzíne (veď to ide z daní voličov)
  • Aby toho nebolo málo, ešte na tej limuzíne robí aj taxikára ďalšej bývalej účastníčke súťaže Miss (tu by ma naozaj zaujímal naozajstný cieľ cesty a čo sa v aute odohrávalo, keď sa vážne zranili len pasažieri na zadných sedadlách)
  • Počas pobytu v nemocnici a zákazu návštev sa u neho striedajú členky jeho „rodiny“ (rozumej exmilenky) a buzerujú preťažený zdravotnícky personál, dokonca bez rúšok, pohoršujú sa nad tým, že si dovolia neurobiť im ihneď čajík a uprednostnia starostlivosť o urgentne prijímaného pacienta (asi obyčajný smrteľník, nie člen „rodiny“)
  • Zas aby sme neboli priveľmi kritickí, treba Borisovi uznať, že sa zachoval charakterne a verejne vyhlásil, že nesúhlasí s vyhodením zdravotnej sestry, ktorá si dovolila tieto návštevy kritizovať a prišla kvôli tomu o miesto (žiaľ, až tak moc sa asi nesnažil – nepomohlo jej to)
  • Boris zvolal koaličnú radu priamo do nemocnice počas zákazu návštev – o online konferenciách asi ešte nepočul
  • V čase prudko rastúcich čísel pozitívnych pacientov na COVID-19, rýchlo sa plniacich nemocniciach a dramatického nárastu úmrtí na COVID-19 Boris bohorovne otvoril svoje lyžiarske stredisko na Donovaloch s argumentom, že veď to nikto nezakázal – aj keď to bolo z kontextu vyhlášky úplne jasné. Dokonca ani TMR si nedovolilo otvoriť svoje strediská, otvorili ich až keď im Boris ukázal, ako sa to robí na hulváta. Papaláš…
  • Posledný križiak a ním riadené Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny sa podriaďuje inštrukciám Konferencie biskupov Slovenska, vrátane personálnych zmien
  • Podpredseda vlády pre legislatívu Holý z „rodiny“ si kľudne lieta súkromne za rodinou do Anglicka (riziková krajina) bez povinných PCR testov, čím porušuje nariadenia hlavného hygienika a zákony SR
  • Boris obhajuje prednostné očkovanie rodiny (brat a poslanecká družka, samozrejme to zabalí do parlamentu, aby si to voliči nevšimli). Argumentuje, a teraz citujem: „Poslanci Národnej rady (NR) SR sú súčasťou kritickej infraštruktúry, preto majú na prednostné očkovanie nárok.“ Tak trochu úmyselne neuviedol presnú formuláciu, kto má na prednostné očkovanie nárok: „Zamestnanci kritickej infraštruktúry štátu – v prvej vlne iba tie osoby v rámci kritickej infraštruktúry štátu a silových zložiek, ktoré sú v možnom priamom kontakte s rizikovou populáciou“ (zdroj: Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky: Národná stratégia očkovania proti ochoreniu COVID-19 v podmienkach Slovenskej republiky). Pýtam sa: kde sú poslanci v možnom priamom kontakte s rizikovou populáciou? Borisko, deti nepatria medzi rizikovú populáciu, takže ani styk s tvojimi 11 deťmi sa nepovažuje za styk s rizikovou populáciou. A tvoj obľúbený „styk“ tam tiež nepatrí, keďže tvoja obľúbená veková skupina nie je nad 65 rokov…
  • Podpredseda vlády Holý predkladá do parlamentu pamflet novely zákona o verejnom obstarávaní, ktorý nekritizuje asi len ten, kto ho nečítal, a samozrejme ho nekritizuje ani „rodina“.

K poslednému bodu by som rád na vysvetlenie dodal, že ten zákon nie je vypracovaný zle, ale veľmi dobre. Ale len pre „rodinu“, lebo veľmi dobre bude umožňovať si v rámci „rodiny“ pomáhať v zmysle „já na bráchu – brácha na mně“.

Takže áno, členovia „rodiny“ si navzájom pomáhajú.

Čo všetko nám náš Boris pripraví do roku 2021? Určite samé pozitívne veci, veď „SME RODINA…“

Kde je logika Igora Matoviča?

24.03.2021

Strácam sa v logike myslenia Igora Matoviča (a asi nebudem jediný). Vyberiem len zopár jeho vyjadrení, kde mi chýba aspoň maličký kúsok elementárnej logiky. Začnem starými známymi vecami, na konci spomeniem tie novšie: Sulík povalil vládu Ivety Radičovej, on je zodpovedný za jej pád. A čo Igor Matovič, ktorý hlasoval rovnako ako Richard Sulík? On samozrejme [...]

Ako vzniklo Pellegrino? (Pardon, Hlas SD)

16.03.2021

Dnes som v rádiu počul pesničku od Roba Grigorova, v ktorej spieva „… Madona chlapcov, dve nežné jamky v lícach… keď špúli ústa je strašne fajn…“. Tak som si spomenul na Petra Pellegriniho. A zamyslel som sa nad tým, ako vlastne Pellegrini vznikol. Najprv krátke zhrnutie faktov: Peter [...]

Kto zastaví toho šialenca?

01.03.2021

Už som sa nechcel vyjadrovať k tomu šialencovi, čo je predseda vlády SR. Po jeho aktuálnych výčinoch mi to ale nedá. Premiér je (okrem iných nespočetných zlých vlastností a diagnóz) obyčajný vydierač. A minister zdravotníctva je slaboch. Začnem ministrom zdravotníctva: Drvivá väčšina lekárov a odborníkov neodporúča očkovanie akoukoľvek [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 60342x
Priemerná čítanosť článkov: 5029x

Autor blogu

Kategórie